Skip to content Skip to navigation

Dining Venues Voting Form

x

Warning message

Submissions for this form are closed.

 

Please review the submissions and cast your vote at the bottom of this page.

Thanks for your participation!

 

 

1.  Rockhill Mennonite Community - Sellersville, PA

Before

After

Before After
Before After

After photos by: Halkin Photography LLC/Todd Mason

Rockhill Mennonite Community – Alderfer Dining Room Renovation - 2011

The Alderfer Dining Room was originally designed in the 1970’s. Unfortunately a major circulation problem was created - Independent Living residents had to transit through the middle of the dining room to reach activities in the central facility! This circumstance was the basis of the renovation project.

Rockhill administration worked closely with SFCS Architects to re-design the overall space and with CR Design for the interior design including all finishes and furnishings. Four key features were addressed in the redesign: the passageway for residents was created at the exterior wall and around the existing rotunda, an emergency staircase was moved, the “old corridor” to the dining room was turned into a beautiful private dining room, and a new display cooking / serving area was created to function as the culinary center. A secondary portion of the project involved the expansion and refurbishing of the main kitchen immediately adjacent to the Alderfer dining room. 

The dramatic result has been warmly embraced by the Rockhill residents and staff. The new hallway surrounding the dining room has opened up the space to wonderful natural light and provides key access to the common areas.  Transparency from the dining room through the circular hallway provides views into Oriental gardens to the northeast.  The finishes, furnishings and lighting in the new private and main dining rooms are warmly inviting. The display cooking area has been an excellent venue to demonstrate a variety of dishes and ultimately resident (and staff) participation in the optional meal plan has grown steadily.

 


 

 

2. Rydal Park, A Community of Presby’s Inspired Life - Rydal, PA

Before

After

Before
After
Before
After

After photo 1 by: Sargent Architectural Photography
After photo 2 by: Stewart & Conners, PLLC
After photo 3 by: Sargent Architectural Photography

Similar to many communities, the social and physical heart of Rydal Park is the dining experience.  Rydal Park had an existing café and buffet style dining; but, due largely to the physical plan, this most important of social experiences still felt isolated from the heart of the community. At meal time, too many residents would simply cue up at the “dining hall” door, file inside and a half-hour or so later return to their apartment to await the next meal. The objective of the Rydal Park dining renovation was to extend the opportunity, time, quality and variety of dining experiences available to residents, staff and visitors. To accomplish this goal a little used interior courtyard, adjacent to the front lobby and the corridor outside dining, was enclosed to become a signature club room, welcoming residents and visitors and inviting both to linger for conversation, drinks and appetizers prior to proceeding on to dining. Also extending the dining experience is a coffee kiosk providing a mid-morning coffee and danish with adjacent seating to visit with a friend who might happen along the main lobby and corridor. Directly off the main lobby and separated by gently curving partial height walls with art glass, is a bustling café’ that has become the center of resident activity. Adjacent to the café’ and divided by multiple large pocket doors, to allow for flexibility, is the new center stage casual dining and an intimate waited restaurant dining area with a water wall feature. All of these features have enhanced the social, dining experience for all, reflected in the fact that average stays in the dining areas have increased by twenty-five minutes.

 


 

 

3. Atria Valley View - Walnut Creek, CA

Before

After

  After
  After

After photos by: Scott Hurgis Photo

The Tice Valley Café at Valley View

The Atria Valley View renovation is a complete remodel of the entire property, adding new amenities as well as upgrading services, finishes and landscaping.  Within this extensive renovation of the property Atria was able to add options that cater to a variety of resident lifestyles, allowing residents exciting new choices in how they dine and relax. 

The Tice Valley Café at Valley View is one of these new additions, a full-service bistro that is much more than a traditional passive seating area.  Within the USCBG LEED Silver certified building, the Tice Valley Café was created from previously underutilized office and storage spaces, and not only offers additional dining options to our residents and guests but also connects several spaces that were previously separate.  This area is a true secondary dining venue that is staffed to supplement the main restaurant.  The Tice Valley Café is uniquely modeled to serve multiple functions; a comfortable, modern and easily accessible area with indoor / outdoor tables and banquette seating at which residents can entertain guests and access 24-hour self-service coffee, beverages and snacks, and also as a full-service ancillary restaurant with a dedicated Atria chef preparing a wide variety of high-quality sandwiches and lunchtime meals.  The menu includes fresh soups, made to order salads and a variety of specialty Panini found exclusively at the Tice Valley Café.